Drop image here
Save the date:
UGent-top 'Rente op natuurlijk kapitaal?'

23 november 2015 om 19u, KBC-Arteveldetoren Gent


Een inspirerende avond over de waarde en waardering van natuurlijke hulpbronnen zoals bodem, water, bossen en biodiversiteit.


Keynote speaker:
 
Ignace Schops


In een door kostenefficiëntie, directe winst en industriële productie gekenmerkte wereldeconomie staan natuurlijke systemen en hulpbronnen onder steeds grotere druk. Het natuurlijk kapitaal is echter cruciaal voor het menselijk welzijn en een herwaardering ervan is meer dan ooit aan de orde.
Georganiseerd door het onderzoeksplatform ‘Natuurlijk kapitaal’ van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen,
naar aanleiding van de recent bekrachtigde globale duurzame ontwikkelingsdoelen (VN, september 2015) en de op til zijnde klimaatconferentie (Parijs, december 2015).

Ignace Schops is een Vlaams omgevingsdeskundige, landschapsexpert en bezieler van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Hij kreeg in 2008 de Goldmanprijs, beter bekend als de groene Nobelprijs, en werd onderscheiden door Ashoka, een wereldwijde organisatie van leidinggevende sociale ondernemers. Hij is ook lid van het Climate Leadership Corps van Al Gore, lid van de Club van Rome en biodiversiteitsambassadeur van het Europees Parlement. In 2014 werd Schops verkozen tot voorzitter van de Europarc Federation, de organisatie van Europese beschermde natuurgebieden.

Prof. Kris Verheyen, voorzitter onderzoeksplatform ‘Natuurlijk kapitaal’
Prof. Marc Van Meirvenne, waarnemend decaan faculteit
Bio-ingenieurswetenschappen UGent

 In samenwerking met KBC